28 Şubat 2014 Cuma

Gönderen ASMA | 0 yorum

Vajinismus Hakkinda Merak Ettikleriniz.

Vajinismus nedir sorusunu sadece bayanlar değil, erkeklerde bilmelidirler. Çünkü ileride bu şekilde bir sorun yaşayan eşleri olursa ona bu konuda destek olmalıdırlar. Ancak o zaman gerçekten de bu sorun daha hızlı çözülebilir. Eşinin yaşadığı duruma karşı bilgisi olmayan ve sürekli bu konu hakkında onun üzerine giden bir eş bu süreci oldukça zorlaştırabilir.

Vajinismus tedavi süresinde erkeğin eşine nasıl davrandığı gerçekten de önemlidir. Çünkü çoğu zaman psikolojik nedenlerden kaynaklanan bu sorunları bir de eş büyüterek eşine yansıtır ise; tedavi süreci tamamen uzayabilir ya da tedaviye asla cevap alınamayabilir. Bu nedenle bu konu gerçekten de büyük bir önem taşır.

vajinismus hastası olan bayanlar bu gibi durumlarda tek başlarına savaşmak istemezler. Bu gibi durumlarda mutlaka yanlarında eşlerinin olmasını ve de onlara destek olmalarını isterler. Psikolojik yönden kendilerini ne kadar iyi hissederlerse, tedavi süreci sonunda da o kadar mutlu olacaklarını bilmelidirler. Bu gerçekten de daha önemlidir. O nedenle bu sorunun çözülmesinde erkeğe de büyük bir rol düşer.
Kaynak : vajinismusankara.net

0 yorum: